2024. gada Pasaules čempionāts hokejā
hokejs 2024

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

Pasaules čempionāts hokejā.
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā notiks 88 reizi.
Tas notiks laika posmā no 2024. gada 10. maija līdz 26. maijam Čehijas galvaspilsētā Prāgā un Ostravā.
Norises vietu izvēlējās Starptautiskās Hokeja federācijas kongresā Maltā un oficiāli paziņoja 2019. gada Pasaules čempionāta hokejā laikā Bratislavā, Slovākijā.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

Latvija čempionātu sāks 11. maijā ar spēli pret Polijas valstsvienību, bet dienu vēlāk spēkosies ar Francijas hokejistiem. Pēc tam 14. maijā latvieši dosies cīņā pret Kazahstānu, bet 15. maijā nūjas krustos ar Vācijas izlasi. 18. maijā Latvija uz ledus kāps pret Zviedrijas komandu, 19. maijā pret Slovākiju, bet apakšgrupu turnīru noslēgs 21. maija pēcpusdienā pret ASV.

Tabulā zemāk varat aplūkot Latvijas hokeja izlases spēļu datumus un laikus B apakšgrupā /2024.g/

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 11. maijs
17:20 Polija : Latvija OSTRAVAR arēna, Ostrava
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 12. maijs
17:20 Latvija : Francija OSTRAVAR arēna, Ostrava
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 14. maijs
17:20 Kazahstāna : Latvija OSTRAVAR arēna, Ostrava
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 15. maijs
17:20 Vācija : Latvija OSTRAVAR arēna, Ostrava
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 19. maijs
21:20 Slovākija : Latvija OSTRAVAR arēna, Ostrava
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 21. maijs
17:20 Latvija : ASV OSTRAVAR arēna, Ostrava

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Pasaules čempionātam kvalificējās :
Čehija – automātiski kvalificējās kā turnīra rīkotāji un tālāk pārējie:

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā
grupu sadalījuma tabula

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Pāgaišo pavasar bronza izdevās ar 26. “mēģinājumu.

Pasaules hokeja čempionāti notiek katru pavasari, un Latvijas hokeja izlase tiesības piedalīties augstākās divīzijas turnīrā pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas izcīnīja 1996.gadā Eindhovenā, kad izlase triumfēja pirmās divīzijas turnīrā un pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem tomēr iekļuva elitē. 1997. gada debijas čempionātā augstākajā divīzijā Latvija pārsteidza hokeja pasauli ar neizšķirtiem pret Kanādu un Zviedriju, bet talantīgā komanda līdz medaļām neaizsniedzās, iegūstot respektablo 7. vietu.

Līdz šim augstākais mūsu valstsvienības sasniegums bija iekļūšana ceturtdaļfinālā, kas nozīmē būt labāko astotniekā pasaulē. To izdevies sasniegt vairākkārt, bet šī barjera allaž izrādījās par augstu. Pērnā gada pasaules meistarsacīkstes risinājās Latvijā un Somijā, tā bija 26. reize mūsu komandai pasaules hokeja elitē, un šoreiz visi “kauliņi sakrita pareizi”. Tas ļāva uz mirkli “sajukt prātā” visai valstij – pēc ceturtdaļgadsimta ilgas gaidīšanas Latvijas hokeja izlase ¼ finālā Rīgā pārspēja Zviedriju, turpinājumā Somijā sekoja neveiksme labā pusfināla spēlē pret Kanādu, bet mačā par trešo vietu Latvija pagarinājumā pārspēja vairāk nekā 150 reizes lielāko valsti iedzīvotāju skaita ziņā – ASV.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Treneris Harijs Vītoliņš,

kurš ir izcilas dinastijas pārstāvis Latvijas hokejā, deviņdesmitajos gados ar saviem sviedriem, raksturu un meistarību sekmēja Latvijas iekļūšanu pasaules spēcīgāko izlašu sabiedrībā kā spēlētājs.
Vītoliņš hokejā panākumus guva kā galvenā trenera Oļega Znaroka asistents – triumfs olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos kopā ar Krievijas izlasi, vairākkārtējs Krievijas čempionāta uzvarētājs.
Individuāli kā galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam lielu panākumu pirms triumfa Somijā nebija. Tomēr Latvijas hokeja stratēģis savāca meistarīgu palīgu komandu, kurā bija Artūrs Irbe, Lauris Dārziņš, Artis Ābols, Ēriks Visockis-Rubenis un citi speciālisti, spējot perfekti sagatavot komandu visam čempionātam.

Hokeja eksperti uzsver nebijuša līmeņa fizisko sagatavotību Latvijas izlasē visa čempionāta gaitā, prasmi pēc ļoti smagām spēlēm aizvadīt augstā līmenī un uzvarēt arī nākamo maču.
Pasaules līmenis komandas kopējā fiziskajā sagatavotībā deva Latvijai arī lielu psiholoģisko pārliecību un briedumu, kas palīdzēja lauzt ļoti grūtas spēles turnīra laikā – pēdējo piecu minūšu laikā mačā pret Šveici Latvijai obligāti bija jāpanāk vismaz neizšķirts, un komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš to paveica, ievedot Latviju ceturtdaļfinālā.
Ja Latvija būtu piekāpusies šveiciešiem, nekādas bronzas nebūtu.
Savukārt ceturtdaļfinālā Rīgā, skatītāju iedvesmoti, Latvija pārspēja vienmēr augstā līmenī spēlējošos favorītus zviedrus.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Sākumā trīs mači bez tiesībām kļūdīties.

Šī gada čempionāts Čehijā būs milzu pārbaudījums visiem – hokejistiem, treneriem, līdzjutējiem. Nosargāt iegūtās pozīcijas būs ārkārtīgi grūti, Latvijas izlases sastāvā nav pasaules vadošie spēlētāji, tāpēc līdzjutējiem jābūt saprotošiem, lai kā arī čempionāts noslēgtos.
Novērojumi no Latvijas izlases nometnes dara uzmanīgu – valstsvienībā ir cilvēki, kas šobrīd sevi vērtē nedaudz augstāk nekā vajadzētu, ir daļa pašpārliecinātības.
Hokejs kļūdas nepiedod, visu nāksies pierādīt ledus laukumā no jauna un katrā spēlē. Var dabūt pa augsti paceltajiem deguniem.
Hokejistiem vēlams aizmirst pērnā gada triumfu un no pirmajām sekundēm katrā treniņā vai spēlē strādāt ar maksimālu atdevi, neļaut uzskatīt, ka kaut kas pienākas pērnās bronzas dēļ.
Nepienākas.
Galvenajam trenerim Vītoliņam un visam treneru štābam ir jāpaveic milzu darbs tieši izlases psiholoģiskās sagatavošanas fāzē.
Tas daudz ko izšķirs.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Pasaules hokeja čempionātā augstākajā divīzijā spēlē 16 komandas,

tās sadalītas divās apakšgrupās pa astoņām katrā.
Apakšgrupu turnīrā jāaizvada septiņas spēles, tikai četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur pretim stāsies otras apakšgrupas vadošās vienības.
Latvija spēlēs Čehijas austrumu pilsētā Ostravā, ja kvalificēsies izslēgšanas spēlēm – mačus turpinās galvaspilsētā Prāgā.

Latvija pasaules čempionātā būs vienā apakšgrupā ar ASV, Slovākiju, Zviedriju, Vāciju, Kazahstānu, Franciju un Poliju. Lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, aiz sevis jāatstāj vismaz četras izlases.
Pēc potenciālā spēku samēra Latvijas izlasei vajadzētu pieveikt Poliju, Franciju un Kazahstānu, ar kurām arī jāaizvada pirmās trīs spēles šogad, vēlams visās izcīnīt uzvaras pamatlaikā, lai iegūtu maksimālo punktu skaitu.
Tālāk sekos smagsvari – Vācija, Zviedrija, Slovākija un ASV. Kāda no šī lielā četrinieka būs jāatstāj aiz borta.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Izšķirošā kauja pret Slovākiju?

Iespējams, visreālāk to būs izdarīt ar Slovākiju, ko apsteidzām pirms gada Rīgā un atstājām bez ceturtdaļfināla.
Jāatzīmē gan, ka mačā slovākiem zaudējām un Ostravā viņiem būs ne mazāks atbalsts tribīnēs kā Latvijai, hokeja talantu ziņā Slovākija šobrīd ir labāka vienība par mūsējiem.
Mēs pretī liksim komandas spēli, disciplīnu, gudru taktiku un fizisko sagatavotību. Tas nebūs viegli, bet jau apakšgrupu posmā Latvijai būs “būt vai nebūt” spēles.
Prognozēt kaut ko ir patiesi grūti, daudz izšķirs Latvijas izlases gatavība turnīram kopumā, kā arī spēja parādīt labāko sniegumu konkrētā dienā.
Čempionāta spēļu kalendārs paredz, ka Latvijai pret Slovākiju būs jāspēlē 19. maijā, tā būs sestā no septiņām apakšgrupu cīņām, turklāt mūsu komandai nāksies spēlēt divas dienas pēc kārtas – iepriekšējā dienā būs aizvadīta smaga spēle pret vienu no grupas favorītēm Zviedriju.

Skaidrs, ka Latvijas izlase izdarīs maksimumu, lai uzvarētu pēc iespējas vairāk spēļu un pasniegtu valstij neaizmirstamas emocijas, tomēr sportā vienmēr ir pretinieks, kas jāpārspēj.
Arī pretinieks vēlas uzvarēt, un šeit var sanākt dažāds rezultāts.
Līdzjutējiem būtiski novērtēt pagājušā gada čempionāta trešās vietas izcilību un būt saprotošiem, ja šogad panākumam pietuvoties neizdosies.
Mēs varam būt droši, ka vīri atdos visus spēkus par Latviju.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Būs jāiztiek bez brīnumdara Šilova.

2023. gada pasaules čempionāta varonis un turnīra labākais vārtsargs Artūrs Šilovs šajā pasaules čempionātā droši vien Latvijai palīdzēt nevarēs, jo turpinās viņa klubu sezona Ziemeļamerikā.
Šilovs bija nenovērtējams faktors bronzas izcīnīšanā, bet šobrīd Latvijai stratēģiski vienmēr svarīgajā vārtsarga pozīcijā būs nepieciešams cits vilcējs.
No Nacionālās hokeja līgas valstsvienībai nācis palīgā Elvis Merzļikins – pieredzējis, meistarīgs vārtsargs. Viņa personība ir ļoti ekspansīva, egoistiska.
Tas sportā nav netipiski un arī nav slikti, taču šādos apstākļos ne vienmēr izdodas izveidot labu kontaktu ar komandas biedriem.
Mikroklimats komandā ir ļoti būtisks jebkurā izlasē. Merzļikins ir labākais no pieejamajiem vārtsargiem meistarības ziņā, bet izlases vienotību un panākumus veido ne tikai individuālā meistarība.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Elvis Merzļikins – izcila meistarība un eksplozīvs raksturs.

Merzļikins jau vairākus gadus ir stabils vārtsargs Nacionālajā hokeja līgā, tomēr nav sasniedzis tos augstumus, ko pats ir vēlējies, arī viņa pārstāvētā komanda no Kolumbusas kūļājas pa turnīra tabulas beigām.
Izlases vadībai jāmēģina ievirzīt Merzļikinu pozitīvā gultnē, lai vilšanās klubu sezonā un uzkrātais stress pārvērstos pozitīvā sportiskā niknumā un valstsvienības līdera īpašībās.

Latvijas izlasei pasaules čempionātā nāksies iztikt bez vēl vairākiem pagājušā gada vadošiem spēlētājiem, valstsvienības galīgais sastāvs pasaules čempionātam tiks nosaukts dažas dienas pirms tā atklāšanas, kas paredzēta 10. maijā.
Savainojumu dēļ var nākties ieviest korekcijas arī pašreizējā kandidātu virknējumā.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Spēļu kalendārs, pa dienām :

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 10. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 11. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 12. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 13. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 14. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 15. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 16. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija -spēlēs Prāgā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 17. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 18. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 19. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 20. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija -spēlēs Ostravā

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā 21. maijs
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija 13:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Lielbritānija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija 17:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā ASV -spēlēs Ostravā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice -spēlēs Prāgā
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija 21:20 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija -spēlēs Ostravā

22. maijs – Brīvdiena, sadalās – kas brauc uz mājām un kas paliek!

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā
Ceturtdaļfināli
  1. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 17:20
  2. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Ostravā, Ostravar arēna 17:20
  3. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 21:20
  4. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Ostravā, Ostravar arēna 21:20
Pusfināli
  1. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 15:20
  2. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 19:20

Par 3. vietu

  1. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 16:20
Fināls
  1. maijs
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā spēlēs Prāgā, O2 arēna 21:20
2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

Pasaules čempionāts hokejā
Pašreizējā čempione: 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda

  1. gada Pasaules čempionāta
    Elites divīzijas dalībnieces:
    2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Amerikas Savienotās Valstis, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Austrija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Čehija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Dānija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Francija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kanāda, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Kazahstāna, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Apvienotā Karaliste Lielbritānija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Norvēģija,2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Polija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Slovākija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Somija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Šveice, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Vācija, 2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Zviedrija

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā Latvijas Televīzija (LTV) parakstījusi līgumu ar uzņēmumu “Infront Sports & Media AG”, iegūstot ekskluzīvas raidtiesības Latvijā pasaules čempionāta hokejā pārraidīšanā līdz 2028. gadam.
Skatītājiem būs iespēja redzēt visu pasaules čempionāta spēļu tiešraides, intervijas, aizkulises, spēļu studijas un citu oriģinālsaturu LTV ēterā, digitālajās platformās, kā arī sociālajos medijos.
LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede norādīja, ka Latvijas Televīzijas kā sabiedriskā medija uzdevums ir nodrošināt valstiski nozīmīgu notikumu pieejamību bezmaksas apraidē, tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi, ka sabiedrība arī turpmākos piecus gadus, sajūtot pasaules sporta elpu, varēs sekot Latvijas hokeja izlases panākumiem!

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā

Bonuss :

tas sarkanais ir Latvietis
pdkāsts “Bufete”

Kopš Kristiāna Rubīna uzvaras metiena bronzas spēlē aizritējuši jau astoņi mēneši, un cilvēku valodās atmiņas pamazām nomaina jaunas cerības – jo nav aiz kalniem atkal jauns pavasaris /ziedošais maijs/ un nākamais pasaules čempionāts. Vai Latvijas hokejs izmantojis unikālo iespēju un spējis pacelties jaunā līmenī?

bronzas spēles goli

Visits: 44